Alla inlägg den 25 mars 2013

Av tjuredabloggen - 25 mars 2013 18:04

Börjar med en ursäkt för sent referat. Lind spände ögonen i mig på gymet och sa att jag skulle hem och uppdatera så vem vågar säga emot han?.


Det var dags för derby mot Tolg. Det kändes i luften att det inte var en vanlig träningsmatch, det var det i och för sig inte. Det var första matchen i smålandscupen mot våra bittra rivaler från skogen.

Innan matchen sa Jens att vi inte skulle falla ner i deras tempo och fokusera på vårt eget spel. Vilket vi inte såg så mycket av i början på matchen. Det ska sägas att det inte är lätt att spela emot ett lag som inte har någon direkt spelidé mer än att tjonga bollen så långt dom kan och försöka skapa något utav det.

Det var ett ställningskrig och bägge lagen krigade och det kunde man se på närkamperna. Det är skam att Tolgs nr16 inte fick rött efter sparken på Crille. Crille var för överigt lysande på mittfältet då han gick in 100% i närkamperna och vann boll. Viktigt mot en bånkagäng som Tolg.

Efter va 20 minuter stressade Oskar sig till öppet mål och kunde enkelt göra 1-0 till oss. Skönt att ta ledningen och kul för Oskar att göra mål i comebacken.

2-0 kom kort därefter av våran glödhete TC. Det var ett bra skott utanför straffområdet i bottre (stavning). 

Våra forwards gjorde varsit mål men från sidan tyckte jag att en av dom skulle gå lite mer i djupled, det kändes som att båda ville ner och möta boll men det är bara jag.

Efter pausen blev vi lite tillbaka tryckta. Tolg bytte in några spelare som jag vet brukar vara startspelare och dom pressade oss lite men kom inte till några direkt vassa lägen. Joost styrde bort det lilla dom hotade galant.

Det förlösande 3-0 målet kom snyggt av firman Fidde-Henke och sist på bollen var Anton som stötte in bollen från nära håll. Hans andra mål på två matcher. 

Även Tolg fick nätkänning då deras huvudstarka dock väldigt korta spelare nickade in ett inlägg som Joost var chanslös på. Men vi kunde sätta spiken i kistan genom Henke på straff. Tror Ali dömde för hans men jag kan minnas fel, man vet ju aldrig med honom. Vet inte hur många gula han delade ut idag men höjdpunkten var när han gjorde ett svanhopp samtidigt som han delade ut ett gultkort, gav oss på sidan ett gott skratt. Bäst idag i mina ögon var Fidde!

Ett stabilt grovjobb,bra passningar och alltid tillgänglig på kanten. 

I sommar blir det 6 poäng mot detta gänget, det finns inget annat. Det gäller som sagt att inte falla ner i deras tempo och försöka rulla boll på hela planen. Lättare sagt en gjort men det fixar vi lads! 3 poäng i smålandscupen också! Vi siktar på Europa! Ha de gött nu! / Cantona7


Presentation

Tjuredabloggen
yttrandefrihet på riktigt.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards